Kukorica teszt

Figyeljük meg saját szervezetünk tranzit idejét...

Kérdezzen dietetikustól!

Egészséges étrendről, rostokról, tudatos táplálkozásról...


< Vissza a nyitólapra

Rostdús receptek

Rostos almaleves


Hozzávalók:

  • 400 g alma
  • 150 ml tejföl
  • 30 g vaníliás puding
  • 1 és ½adagoló kanál (9,75 g) Stimulance rostkeverék por
  • 75 g cukor
  • ½ db citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg


Elkészítés:

A meghámozott, magjától, magháztól megtisztított almát megmossuk, és vékony szeletekre feldaraboljuk. A ½ liter vizet, sót, fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat alaposan összeforraljuk és benne az almát puhára főzzük. A pudingporral, a Stimulance rostkeverék porral és a tejföllel habarást készítünk. Hozzámelegítve a forrásban lévő almához adjuk és állandó kevergetés mellett készre főzzük. Utólag ízesíthetjük.

Hogy lehet biztosítani többféle rost fogyasztását?

A Nutricia által szabadalmaztatott Stimulance rostkeverék biztosítja a napi szükséges mennyiségű rostbevitelt. Ez a rostkeverék könnyen és egyszerűen használható, és gond nélkül beépíthető a mindennapi étrendünkbe.

Felhasználási ötletek:

  • sütésre szánt tésztába, kenyérbe, süteményekbe,
  • különböző krémekbe, pl. tojáskrémbe, tepertőkrémbe stb.,
  • sőt, a levesbetétnek szánt galuskát is kiegészíthetjük ezzel.


A Stimulance felhasználásával ráadásul kiváló rostdús ételek is készíthetők. Ezek receptjei a dietetikus által összeállított receptárunkban olvashatók > 

rost, stimulancePróbálja ki!

A Stimulance-t a gyógyszertárakban vény nélkül vásárolhatjuk meg. A Nutricia webáruházából közvetlenül is megrendelhető: www.nutrishop.hu

 


További kapcsolódó írások: